top of page

OVER RAFEL

New Dutch Genever

RAFEL is geen familie. RAFEL is geen soort. RAFEL is RAFEL.
Een groep bestaand uit wezens die afwijken. Anders zijn dan de norm.
Ze houden zich vaak verborgen, maar zijn er altijd.
Ze nemen vaak wegen die anderen niet nemen. Doen dingen die anderen niet doen.
En worden daarom vaak vreemd aangekeken. Maar het is juist RAFEL die leidt tot verandering en vernieuwing. We zouden meer open moeten staan voor RAFEL.
Omarm daarom het onbekende en leer RAFEL beter kennen. Daarmee leer je ook jezelf beter kennen, want niemand is perfect, niemand is af. En RAFEL zijn mag.  

Schermafbeelding 2022-08-25 om 17.07.12.png

FORTUNIO LICETI

(1577 - 1657)

De inspiratie voor RAFEL ligt bij een Italiaanse geneesheer en filosoof die leefde rond 1600. In 1616 publiceerde Fortunio Liceti – onder andere bevriend met Galileo Galilei - zijn gezaghebbende boek ‘De Monstris’. In tegenstelling tot veel van zijn tijdgenoten zag Liceti misvorming niet als iets negatiefs, als het resultaat van fouten of mislukkingen in de loop van de natuur. In plaats daarvan vergeleek hij de natuur met een kunstenaar die, geconfronteerd met een onvolkomenheid in de te vormen materialen, op ingenieuze wijze een andere vorm creëert die nog bewonderenswaardiger is. Misschien was hij wel een van de inspiratiebronnen van Darwin.

WAAR HUIST RAFEL

RAFEL houdt zich op in de schemergebieden. RAFEL leeft op de rand en beweegt zich tussen werelden. De strook tussen land en zee. In duinen. In moerrassen. Op de boomgrens. Het brakke water. Waar bos overgaat in grasland.

bottom of page