top of page

MIX, KOPSTOOT & COCKTALES

New Dutch Genever

Natuurlijk moet je RAFEL ook puur drinken.

Maar in de mix of in een cocktale is RAFEL heerlijk.
Hieronder hebben we een aantal suggesties voor je.

Wil je eerst je know how wat bijspijkeren, neem dan een kijkje in RAFEL's Cocktale ABC

Coctails4.jpg

Ingrediënten: 60 ml Rafel Jenever (New Dutch Genever) - 15 ml droge Vermout -3 druppels Angostura bitters - citroenzest

 

1. Vul een stirring glas of shaker met ijsschenk hierin de Rafel Jenever en droge Vermout 2. Snijd hierboven de citroenzest zodat de vrijkomende oliën in het stirring glas komen 3. Roer goed rond totdat de cocktail goed koud is 4. Strain in het coupe glas en garneer met de citroenzest

James Dean

Coctails3.jpg

Monkey Mule

Ingrediënten: 50 ml Rafel Genever - sap van een mandarijn - IPA beer - verse munt (garnering)

 

1. Vul een highballglas met ijs 2. Voeg de jenever en het sap van de mandarijn toe 3. Aftoppen met IPA beer 4. Goed roeren 5. Garneer met verse munt

Coctails11.jpg

Ingrediënten: 50 ml Rafel Coastal Jenever - 50 ml Espresso - 40 ml Suikersiroop - 10 ml oestervocht (alternatief zout) - oesterblad - een paar losse koffiebonen

1. Zet de espresso 2. Open de oester 3. Schenk de espresso, het oestervocht, de suikersiroop en de Rafel Jenever in een cocktailshaker 4. Shake met ijs en schenk in cocktailglas 5. Plaats het oesterblad en de koffiebonen op de cocktail

Rafel Espresso

Coctails5.jpg

Manderino

Mule

Ingrediënten: 50 ml Rafel Jenever (Coastal Genever) - Sap van een hele mandarijn - IPA bier - Verse munt en mandarijnpartje

1. Vul je longdrink glas met voldoende ijs 2. Schenk hier de Rafel Jenever op en pers je mandarijn erbij 3. Top af met IPA en roer 2x rond om alles goed te mengen 4. Garneer met verse munt en een mandarijnpartje

Coctails8.jpg

Ingrediënten: 50 ml Jenever - 

125 ml ginger ale - 6-8 druppels Angostura bitter - 5 muntblaadjes
Stukje verse gember (garnituur)

​

1. Vul een highballglas met ijs 2. Voeg de jenever toe 3. Steek een barlepel tot beneden in het glas. Giet de ginger ale langs de lepel in het glas om af te toppen
4. Voeg de Angostura bitters toe en roer om te mengen 5. Garneer met gember en munt

Spicy Juniper

Coctails12.jpg

Zallotti

Jen-tonic

Ingrediënten: 1/3 Rafel Jenever - 2/3 Tonic (Mediterain Fever Tree) - (geroosterde) Jeneverbessen - Zallottibloesem

 

1. Neem een cocktailglas 2.Rooster de jeneverbessen 3. Vul het glas met ijsblokjes 4. Voeg de jenever toe 5. Aftoppen met de tonic 6. Voeg de Zalottibloesem en de geroosterde jeneverbessen toe

Coctails2.jpg

Ingrediënten: 45 ml coastal jenever - 15 ml Aperol - 10 ml suikersiroop -20 ml citroensap - 3/4 stukjes watermeloen - snuf zout

 

1. Stamp de watermeloen met de suikersiroop in je shaker 2. Voeg de andere ingredienten toe en shake goed met ruim voldoende ijs 3. Strain over nieuwe ijsblokjes 4. garneer met een schijfje watermeloen

Melon Misfit

Coctails6.jpg

Wing Man

Ingrediënten: 40 ml Rafel Jenever (New Dutch Genever of Coastal Genever) - 

10 ml droge Vermout - kruidige tonic -partje limoen

1. Vul je longdrink glas met ijs 2. 
Schenk daar de Rafel Jenever en de Vermout bij 3. Top af met tonic 4. Garneer met een partje limoen

Coctails10.jpg

Spicy Bomb

Ingrediënten: 50 ml Rafel Jenever - 25 ml Ginger Ale - 25 ml limoensap - 5 druppels bitter - Shiso Leaves Green - rode peper - groene appel 

 

1. Doe ijs en een Shiso Leave Green in een cocktailglas 2. Zet een peper op de rand van het glas 3. Doe Rafel Jenever, één Shiso Leave Green, limoen en de  bitter toe aan de cocktailshaker 4. Shake met ijs en schenk in het cocktailglas 5. Top af met Ginger Ale 6. Plaats de slices groene appel in het glas

Coctails9.jpg

White Trouble

Ingrediënten: 40 ml Rafel Jenever (New Dutch Genever of Coastal Genever) - 10 ml droge Vermout - kruidige tonic -partje limoen

1. Vul je longdrink glas met ijs 2. 
Schenk daar de Rafel Jenever en de Vermout bij 3. Top af met tonic 4. Garneer met een partje limoen

Coctails7.jpg

Ingrediënten: 50 ml Rafel Jenever -

20 ml citroensap - 20 ml suikerstroop - 5 braambessen, 5 frambozen,

4 muntblaadjes - 15 gr poedersuiker (garnituur)

​

1. Vul een highballglas met crushed ice 2. Muddle de braambessen, frambozen en muntblaadjes 3. Voeg de suikersiroop en de Rafel jenever toe 4. Top af met crushed ice 

5. Garneer met de bosvruchten, muntblaadjes en poedersuiker

Forest Fire

Coctails.jpg

Watermelon

Jen-tonic

Ingrediënten: 50 ml Rafel Jenever - watermeloen - Fevertree elderflower tonic - limoensap - munt

 

1. Vul een ballonglas met ijs 2. Voeg de Rafel Jenever toe 3. Snij blokjes watermeloen en voeg toe 4. Aftoppen met tonic en beetje limoensap 5. Garneer met een schijfje watermeloen, limoen en wat muntblaadjes

bottom of page